Porties
2
Klaar in:
25 min
Rijk aan:
vezels
Maaltijd:
middag/avond
Ingrediënten
Instructies
- 120gr linzen penne
- 3 lente-uien fijn gesneden
- 14 zwarten olijven fijn gesneden
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 200gr groene bonen (gekookt)
- 200gr tonijn
- Het sap en zeste van 1 citroen
- 1 koffielepel oregano
- 2 grote eetlepels walnoot-olijfoliemayonaise (zie onder)
-
Kook de penne gaar zoals op de verpakking vermeld staat
-
Doe de tonijn met het citroensap, zeste, oregano en mayonaise onder elkaar
-
Doe de tonijnsalade in een kom samen met de linzen penne, lente-ui, olijven, tomaten en groene boontjes
-
Doe 1 eigeel, citroensap van 1/2 of 1 citroen, 1 el mosterd, peper en zout in een maatbeker
-
Giet 200 ml olijfolie en 200 ml walnootolie over de andere ingrediënten
-
Pak een staafmixer en ga met de mixer tot aan de bodem van de maatbeker
-
Begin te mixen (traag van onder naar boven gaan) tot een mooie emulsie ontstaat
Walnoot-olijfoliemayonaise
Als je eens iets anders wil dan mayonaise uit een pot kan je dit alternatief eens proberen…
Je kan hem ook uitdunnen met magere of volle yoghurt om de calorieën te verminderen
Een woordje uitleg over
Linzen (peulvruchten) pasta
Peulvruchten zijn gezond. Ze bevatten pectine, een stof die de slechte LDL-cholesterol verlaagt. Ze zijn dus heel goed voor hart en bloedvaten. De hoge gezondheidsraad adviseert om ze minstens 1 keer per week te eten. Omdat niet iedereen graag peulvruchten eet, maar wel pasta, is deze combinatie ideaal. Peulvruchtenpasta bevat daarenboven veel eiwitten en geeft daarom snel een verzadigd gevoel. Een goede aanvulling voor een eiwitrijk dieet dus.
Niet iedereen is fan van de textuur van deze pasta. Je kan hem in dit recept ook vervangen door volkorenpasta.