SKINBOOSTERS
dr. Anthone :
“Skinboosters zijn injecties van hyaluronzuur, vitaminen, antioxidanten, mineralen en aminozuren in de huid, die vrij oppervlakkig in de huid worden gezet en die de huid en huidstructuur zichtbaar verbeteren.
De samenstelling kan aangepast worden aan het doel: optimale hydratatie, glow, pigment, …”
Welke skinboosters bieden wij aan?
- Crystal Rose : met glutathion, hyaluron en een mix van 53 peptiden (Anti-aging met extra anti-oxidanten voor optimale bescherming van de huid)
- Carat : met polynucleotiden en hyaluron (Anti-aging met extra collageenstimulatie)
- Lemon : met peptiden, multivitaminen en aminozuren (Pigment – teint)
- Eyebella: met hexapeptiden (oogzone)
Hyaluron in combinatie met andere stoffen
Hoewel skinboosters qua samenstelling aangepast worden aan het doel dat men wil bereiken, zal hyaluron steeds opvallend aanwezig zijn. Hierdoor wordt de huid alvast optimaal gehydrateerd en zal ze er helemaal stralend uitzien.
Zichtbare werking van binnenuit
De skinbooster wordt met microdruppeltjes in de bovenste laag van de dermis gezet. Het product is zeer licht en vloeibaar, zodat het in de huid verder verdeeld wordt over de gehele oppervlakte. Het werkt sterk huidverbeterend. In de loop van de daaropvolgende dagen (tot een 2-tal weken) zal collageen en elastine aanmaak sterk worden gestimuleerd. Hierdoor zal de huid en de huidstructuur zichtbaar verbeteren.
Indicaties voor een skinbooster
-
- fijne lijntjes en structuur
- droge huid
- doffe teint
- pigmentvlekken
De voordelen van een skinbooster
-
- collageenstimulatie
- stimulatie elastine
- hydratatie
Het effect van een skinbooster
-
- huidverstrakking
- minder fijne lijntjes
- stralende teint
Een skinbooster is goed voor
-
- het gelaat
- de nek
- hals en decolleté
- de handen
Mesotherapie
Skinboosters worden aangebracht via mesotherapie. Dat wil zeggen dat de behandelaar met een ultrafijne naald kleine druppeltjes van de vloeistof net onder de huidoppervlakte zet. Bij microneedling worden met een speciale pen kleine openingen in de huid gemaakt, waardoor de vloeistof naar binnen wordt gesluisd. Deze behandeling is oppervlakkiger dan mesotherapie. Door de plaatsing van de microdruppels met een injectienaald belandt het product daar waar het het meeste effect kan geven. Collageen, elastine en hyaluron bevinden zich immers hoofdzakelijk in de dermis.
SKINBOOSTERS FAQ
Moet ik me voorbereiden op de behandeling?
Neen, skinboosters zijn lunchtime treatments: ze vereisen geen voorbereiding of verdoving en nemen niet veel tijd in beslag.
Is de behandeling pijnlijk?
Er wordt een verdovende crème aangebracht voor de behandeling en in de meeste skinboosters zit ook een licht verdovend ingrediënt om de pijn nog te verminderen.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het mooiste effect krijg je na een kuur van drie behandelingen. Nadien is een onderhoudsbehandeling om de zes maanden voldoende.
Hoe lang voordat ik reactie zie?
Bij sommige mensen is er al zichtbaar effect na enkele dagen. Maar gemiddeld duurt het toch zeker een week vooraleer de botuline begint te werken.
Kan ik nadien gewoon terug gaan werken?
Ja. Het ergste wat je kan hebben zijn enkele blauwe plekjes. Die kan je gewoon wegwerken met make-up.
Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
Na eenkuur van drie wordt aangeraden de behandeling om de zes maanden te herhalen om het resultaat te onderhouden.
Is er kans op complicaties?
Wanneer de behandeling door een ervaren arts of verpleegster wordt uitgevoerd, is er zo goed als geen kans op problemen. Maar net als bij elke ingreep bestaat er een kans op een allergische reactie of onverwachte bijwerkingen. In dat geval kan u ons onmiddellijk contacteren en zullen wij het nodige doen om u verder te helpen.
Krijg ik hierdoor geen gek gezicht?
Neen, een skinbooster is een zachte behandeling, die als doel heeft de huidstructuur te verbeteren zonder zichtbare veranderingen in volume os spieractiviteit.
Esthetisch intake gesprek
Vooraleer je een behandeling vastlegt raden wij aan langs te komen voor een esthetisch intake gesprek. Daarin bespreken we wat u stoort en wat hieraan kan gedaan worden. Tijdens wordt een behandelplan opgesteld om aan uw wensen te voldoen.