0470/087333 of 070/087334 info@cosmedics.be
Voor u getest: Karisma skinbooster-soft filler

Dagboek van een proefkonijn

25 november 2024

Er is een uitgebreid aanbod aan esthetische en anti-aging behandelingen. Maar waarom zijn er zoveel? Waar zit het verschil? Waarom zou je de ene boven de andere verkiezen en wil (of durf) je ze eigenlijk wel ondergaan? In de reeks ‘dagboek van een proefkonijn’ vertel ik meer over de verschillende behandelingen. Waarvoor dienen ze, hoe gaan ze in zijn werk, hoe voelt het als ze bij jou uitgevoerd worden. En last but not least … wat is het resultaat (voor mij mag dat zo natuurlijk mogelijk, en zeker niet “daar is overduidelijk aan gewerkt!”).

Onlangs kreeg ik een behandeling met KARISMA.

Karisma is noch een conventionele filler, noch een skinbooster. Het zit een beetje tussen de twee.

Een skinbooster zorgt voor een optimale hydratie, een verbeterde huidtextuur en een stralende teint zonder de gezichtsstructuur te veranderen. Een filler zorgt voor meer structurele veranderingen door diepere rimpels en holtes in het gezicht op te vullen.

KARISMA is een bio-herstellende soft-filler- skinbooster, die bestaat uit drie natuurlijke ingrediënten:

  • hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht,
  • CMC (carboxymethylcellulose)
  • collageen (Rh-collageen afkomstig van de zijderups).

De eerste twee componenten verbeteren de stevigheid, dichtheid en elasticiteit van de huid (soft filler), terwijl de derde de structuur van de huid zichtbaar verbetert (skinbooster).

Omdat Karisma eigenschappen heeft van zowel een skinbooster als van een filler, zijn er verschillende manieren om het product te zetten.

  • Het kan als skinbooster oppervlakkig gezet worden via microneedling
  • Het kan via een canule worden gezet als oppervlakkige filler, bijvoorbeeld onder de ogen
  • Het kan via een 10-puntsmethode worden gezet voor algemene lifting

Bij mij werd het de laatste van de drie. Zo ging het in zijn werk…

De behandeling

Eerst werden een aantal punten (10 aan elke kant en een op de kin) afgetekend. Daar zou de vloeistof worden ingespoten. Om te kunnen vergelijken werd aan één kant een verdovende crème aangebracht op de verschillende punten. Op de andere kant mocht ik zelf een blazer met ijskoude lucht richten (lokale verdoving via huidkoeling). Sommige plaatsen deed ik zonder de blazer om te zien of verdoving echt nodig is.

Voor mij was dat niet het geval. De prikjes zijn niet van het type ‘zó leuk, dit doe ik vanaf nu elke week een keertje’, maar echt pijnlijk kan je ze nu ook niet noemen. De verdovende crème maakte naar mijn gevoel niet veel verschil. De blazer, daarentegen, is een goede afleiding en het verkoelt aangenaam, dus ik zou dit aanraden voor wie niet graag geprikt wordt.

De behandeling duurt alles bij elkaar maar een half uurtje. Aangezien een verdovende crème zo’n 20 minuten moet inwerken, is bij mij is de keuze snel gemaakt. Geduld is een schone deugd, die ik spijtig genoeg niet bezit. Wie toch voor de crème opteert, moet gewoon wat meer tijd incalculeren (en het vermelden bij het inboeken).

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Op enkele bobbels na (die de dag nadien al verdwenen waren) is er geen downtijd bij deze behandeling. Maar je ziet wel onmiddellijk een verbetering door de hyaluron in het product. Je gezicht oogt voller en in mijn geval werden mijn ogen ook wat gelift. Ik hoop alvast dat dat blijft aanhouden of zelfs nog toeneemt. Binnen drie weken is er een opvolgbehandeling ingepland, want dat zou het beste resultaat geven. Volgens de producent ‘worden rimpels en lijntjes verzacht en het weefsel krijgt nieuw volume’. Nog belangrijker is dat dat resultaat natuurlijk is en tot wel een jaar aanhoudt.

Karisma geeft het beste resultaat na 2 sessies, met zo’n 3 à 4 weken tussen de behandelingen.